Finale NJTL 2015

Zaterdag 23 mei 2015 heeft in Mijdrecht het Nederlands Kampioenschap Jeugd Trio League (Bowlen 3 mans team) plaatsgevonden.
Het hele seizoen strijden jeugdteams in de verschillende regio’s in de trio leagues voor het regionale kampioenschap.
Elke regiokampioen plaatst zich voor de finale van de Nationale Jeugd Trio League.

De elf finalisten dit jaar waren Tilburg 1, Multishopper Heerenveen 1, Hoogerheide 1, Sittardse BV 2, Noordwijkerhout 1, BV Nijmegen 2, Noordzee Julianadorp, Hellevoetsluis 1, BV Hoogenveen, BV Maarsen, BV Beuningen.

De teams werden op de finale dag in twee pouls verdeeld.
In deze pouls speelde elk team een wedstrijd tegen elkaar. De nummers 1 van de poul spelen na deze ronde om de 1e en 2e plaats. De nummers 2 speleven om de 3e en 4e plaats.

Het team Multishopper Heerenveen bestaat uit Herman Bos, Tanja Havesman, Stefan Bergsma en Rojan Koopman.
De eerste wedstrijd won MultiShopper Heerenveen van BV Nijmegen 2.
De tweede wedstrijd tegen Hoogerheide werd verloren.
Tijdens de derde wedstrijd kwam Heerenveen goed op stoom en won deze wedstrijd van Sittardse BV 2.
De vierde wedstijd tegen Noordwijkerhout was moeilijk en keek Heerenveen eerst tegen een achterstand aan, maar met een geweldig slot won Heerenveen toch nog.
De vijfde wedstrijd tegen Tilburg werd verloren.

Door drie maal winst had Heerenveen 9 punten gelijk aan Hoogerheide, door over vijf games meer pins om te hebben gegooig Heerenveen 2706 pins – Hoogerheide 2637 pins werd Heerenveen tweede in de poul. Tilburg won alle 5 wedstrijden en werd 1e in poul1. In poul 2 werd Noordzee Julianadorp 1e door al hun wedstrijdene te winnen. Ook in deze poul werd de 2e plaats beslist door een betere pinfall Hellevoetsluis 3005 pins – Hoogeveen 2590 pins.

Tilburg en Jullianadorp speelden de finale om de 1e en 2e plaats. Heerenveen nam het op tegen Hellevoetsluis voor de 3e en 4e plaats.

Uitslag:
Multishopper HeerenveenĀ  639 pins – Hellevoetsluis 583 pins
Tilburg 653 pins – Noordzee Julianadorp 610 pins

1e plaats – Tilburg
2e plaats – Noordzee Julianadorp
3e plaats – Multishopper Heerenveen
4e plaats – Hellevoetsluis

Klik hier voor uitslagen op de website van de NBF